SPREGLEDANI VZROKI KOŽNIH BOLEZNI

Stanje kože pogosto povezujemo s tistim kar se dogaja na njej. Če želimo odpraviti težave, moramo povzročitelje pogosto iskati pod njo.

Kemikalije iz okolja in strupi, ki jih izločajo patogeni organizmi, s katerimi je naše telo vse bolj preobremenjeno in jih raztrupljevalni mehanizmi preprosto ne utegnejo dnevno pospraviti, vse bolj pogosto obremenjujejo jetra. Posledično pa telo, išče rezervne kanale raztrupljanja in zato veliko strupov preusmerja na kožo. Koža je zato le ogledalo naše sesute črevesne flore in obremenjenih jeter in ledvic. Dr. Hulda Clark, neodvisna raziskovalka in naturopatinja, nam v svojih knjigah razkriva vzroke in rešitve za tovrstne težave.

 

Kožni izpuščaji in bradavice

Izpuščaji so lahko posledica številnih stvari, najpogostejši vzrok pa so običajno kvasovke, med katerimi nam je najbolj znana kandida. Te glive navadno gosti drug parazit, vendar ji  je vaša koža povsem zadovoljiv dom, še posebej, kadar je vaša odpornost slaba. Takšne pogoje ustvarjamo z nošenjem kovinskega nakita, s kovinskimi zobnimi zalivkami, ali z vnosom aluminija, kobalta in cirkonija v telo. Ste vedeli da je nikelj prisoten tudi na našem jedilnem priboru? Ko takšen nož pomočite v majonezo, le-ta reagira s kovino in v nekaj minutah spremeni barvo. Nikelj se topi v maščobi in se začasno shranjuje v kožni maščobi kjer lahko povzroča »alergije«. Pri moških se to lahko odraža v obliki plešavosti, to pa je moč opaziti tudi pri nekaterih ženskah.

Največje spremembe na koži koži in v celotnem telesu se bodo zgodile, ko boste iz zobovja odstranili vse amalgamske zalivke in se prečistili parazitov, ki vam povzročajo težave.

Bradavice so lahko različnih vrst. Vsaka je sestavljena iz treh do šestih virusov, ne samo iz enega, kot smo najprej verjeli, in ti virusi so razpršeni po celem telesu. Tako lahko imamo bradavice na telesu in v notranjih organih. Bradavice so pogosto tudi znak okužbe z arzenom. Najdemo ga v zraku, vodi, živilih in v skoraj vseh rastlinah, nalaga pa se v laseh, nohtih in koži. Povzroča genske okvare in je rakotvoren. Pri čiščenju arzena iz našega telesa nam bosta pomagala cink in selen.

Akne

Akne so pogosto le zunanji odraz dogajanja v našem črevesju. Ponavadi se pojavijo kot posledica porušene črevesne flore. Te lahko izzovejo antibiotiki in nekatera druga zdravila, lahko pa so posledica razbohotene kandide ali, parazitov, ki jih je v našem telesu veliko več kot mislimo.

 Dr. Clarkova je v takšnih primerih zelo pogosto našla Trichinelo, zajedavca, ki v naše telo zaide z okuženim prašičjim mesom. Prebiva v mišicah, diafragmi in pri aknah v koži.

Dermatitis in luskavica

Dermatitis je oblika nepravilnega delovanja kože, ki se pojavi v obliki vnetja. Krivci so vse snovi, ki dražijo kožo in povzročajo alergijske reakcije. Do sedaj so na listi osumljencev bila predvsem zdravila, detergenti in druge kemikalije. Le redki zdravniki posumijo da bi tudi v ozadju te težave lahko bili paraziti. Dr. Clarkova navaja da je pri svojih pacientih, pri luskavici in ekcemu vedno našla tudi glisto Ascaris. Ta v telo vstopa s kontaminirano hrano in pijačo. Strupi, ki jih izloča, so zelo alergeni. Naši hišni ljubljenčki jih pobirajo vsak dan, zato lahko pride v takšnih družinah do kronične okužbe.

Pri otrocih lahko ekcem privede do alergijskih reakcij na mlečne izdelke, pšenico, arašide ter nekatere vrste zelenjave. V praksi se je zato kot zelo učinkovita metoda alternativnega zdravljenja pokazala prav kombinacija antiparazitnega čiščenja in zdravljenje prehranske alergije.

Preventiva

Najboljši ukrep, če se želimo ubraniti tovrstnih bolezni, je skrb za osebno higieno, čistočo živil in odpadnih voda. Izboljšajte higieno rok na površini in pod nohti. Bakterije težko izkoreninimo zaradi vedno nove okužbe z rokami. Sadje in zelenjavo moramo skrbno oprati. Uživalci mesnih izdelkov naj pazijo, da je meso vedno dobro termično obdelano, mlečni izdelki pa v času bolezni sterilizirani. Zavedati se moramo, da so idealni gostitelji parazitov naši hišni ljubljenčki, zato je tudi pri njih večkrat na leto nujno potrebno čiščenje parazitov. Kljub temu pa ne smemo postati obsedeni in iskati nevarnosti v vsaki hrani in živali. Zakaj se eni ljudje okužijo, drugi pa so na okužbo imuni, leži v notranjem okolju posameznika, njegovi konstituciji in predispoziciji. Zato bomo najbolj trajne rezultate dosegli če krepimo svoje razstrupljevalne moči in črevesno floro, ter negujemo naravno zaščitno floro na koži.

Ko je bolezen že tu, se je ne ustrašite. Potrebna je le odločitev o spremembi življenjskih navad, vztrajnost in doslednost. Odpovejte se hrani in pijači, ki vam povzroča alergije. Alergeni nam rušijo telo in če jih uživamo še naprej, lahko postane alergija vse večja. Uživajte le čisto hrano brez dodanih aditivov in strupenih kemikalij. Odstranite vso škodljivo kozmetiko in čistila. Rešite se patogenih organizmov na naraven in varen način, brez stranskih učinkov. Očistite jetra, jih razbremenite in jim znova omogočite normalno delovanje. Izboljšajte osebno higieno in vzdržujte stanje »čistega« telesa še naprej.

Članek je objavljen v reviji Skupaj za zdravje človeka in narave 06/2016, www.zazdravje.net.