View: 12 24 ALL
  • Bio Konopljino olje 250 ml – Oxiguard®
    11,99 

    Olje konoplje je bilo cenjeno že v starih časih zaradi svojega dragocenega prispevka k zdravju. Bogato je z maščobnimi kislinami omega 3 in omega 6. Rastlina konoplje (Cannabis sativa) je doma v Srednji Aziji.
     
    Za pridelavo dragocenega konopljinega olja Oxyguard Rapunzel uporablja semena brez vsebnosti THC-ja (tetrahidrokanabinola) iz ekološke pridelave.  Med vsemi olji ima konopljino največji delež esencialnih maščobnih kislin, ki so bistvenega pomena za ljudi. Posebej visoka vsebnost 3-polinenasičenih linolenske kisline (18,4 g na 100 g olja) naredi to konopljino olje posebno in neprecenljivo jedilno olje.
     
    Olje OXYGUARD® je pridobljeno s posebnim patentiranim postopkom OXYGUARD®, ki občutljive, večkrat nasičene maščobne kisline optimalno ščiti pred svetlobo, kisikom in toploto. Stiskanje se izvaja v odsotnosti kisika in samo v manjših količinah, da nastane čim manj toplote in ostane temperatura pod 40° Celzija. Nato olje pazljivo filtrirajo in napolnijo v steklenice, seveda v zatemnjeni atmosferi brez kisika. Temna steklenica in karton dodatno ščitita občutljivo olje pred oksidacijo. Semena so skrbno zbrana s senzoričnim testiranjem, so odlične kakovosti in imajo aromatičen okus.

     

    Olje se uporablja za vse solate in hladne jedi (omake, testenine, v jogurtu, skuti in z žiti). Ima svoje značilen okus in posebno noto ter je dragocen prispevek k zdravi prehrani. Še posebej okusen je na rukoli s praženimi sončničnimi semeni.

  • Bio Laneno olje 250 ml – Oxiguard®
    6,99 

    Lan je ena najbolj zdravilnih rastlin na svetu. Izjemno bogat je z esencialnimi maščobnimi kislinami omega 3 in vsebuje veliko mineralov in vitaminov.


    Rapunzel laneno olje OXYGUARD® iz zlatih lanenih semen je zaradi maščobnih kislin najbolj dragoceno jedilno olje za prehrano ljudi. To olje vsebuje izjemno visoke koncentracije (53 %) omega 3 in omega 6 maščobnih kislin (16 %). Olje OXYGUARD® je pridobljeno s posebnim patentiranim postopkom OXYGUARD®, ki občutljive, večkrat nasičene maščobne kisline optimalno ščiti pred svetlobo, kisikom in toploto. Stiskanje se izvaja v odsotnosti kisika in samo v manjših količinah, da nastane čim manj toplote in ostane temperatura pod 40° Celzija. Nato olje pazljivo filtrirajo in napolnijo v steklenice, seveda v zatemnjeni atmosferi brez kisika. Temna steklenica in karton dodatno ščitita občutljivo olje pred oksidacijo. Semena so skrbno zbrana s senzoričnim testiranjem, so odlične kakovosti in imajo aromatičen okus.


    Olja nikoli ne segrevajte! Primeren je za solate, v kombinaciji s skuto, lahko ga zmešamo z žiti ali pa ga pijte samega. Že 1 žlica lanenega olje pokrije dnevne potrebe alfa-linolenske kisline. Laneno olje še posebej priporočamo vegetarijancem in veganom. Olje pred uporabo dobro pretresite in shranite na temnem in hladnem prostoru. Svetloba je velik sovražnik tega dragocenega olja, ker pride na zraku do reakcije maščobnih kislin s kisikom.


    Recept po dr. Johanni Budwig za boljše zdravje ― oljno proteinska dieta

    1. Laneno olje s skuto

    1 skodelica ekološke skute (z malo maščobe 1-2 %, priporočamo kozjo skuto ali mladi sir)
    3-6 žlic lanenega olja Rapunzel OXYGUARD®
    1-3 žlice sveže mletih lanenih semen Rapunzel (olje hranite na temnem, v hladilniku in ga pred uporabo dobro pretresite); po želji lahko dodate sveže zmleto ekološko laneno seme Rapunzel


    Bolniki z kroničnimi in »neozdravljivimi boleznimi« naj uživajo ta pripravek po malem preko dneva. Najboljse je, da si ga pripravljajo sproti. Sestavine dobro premešajte, najbolje v mešalniku. Laneno olje se mora dobro pomešati s skuto, da postanejo omega 3 maščobne kisline vodotopne v krvi. Žveplo v skuti tako doseže vsako celico v telesu in poskrbi za pravilno izmenjavo kisika in drugih snovi. Pozitvno žveplovodikovo skupino najdemo tudi v aminokislinah metionin in cistein. Ta kombinacija je aktivna in učinkovita samo, če njenega delovanja ne uničimo s hrano, ki vsebuje transmaščobne kisline (margarina, piškoti in pecivo z vsebnostjo margarine) in hrane, termično obdelane v mikrovalovni pečici.


  • Kokosovo olje hladno stiskano bio 200 g
    2,99 

    “Kokosovo olje je eno od živil, ki ga lahko zaradi svojih izjemnih pozitivnih učinkov in kombinacije maščobnih kislin uvrstimo med super živila. Vsebuje zdrave maščobe, ki jih spreminja v energijo, zato ne redi in ne vsebuje nevarnih trans maščob. Je eden najbogatejših virov nasičenih maščobnih kislin, saj jih vsebuje skoraj 90 %.
     
    Priporočamo vam, da ga uporabljate za jutranje grgranje v ustih. To naredite, ko ste še tešči. Jušno žlico ali dve kakovostnega hladno stiskanega olja žvkljajte v ustih 15 do 20 minut. Ker je takšno olje polno bakterij in strupov, ga izpljunete, nato pa usta dobro splaknite s čistim limoninim sokom in zobe oščetkajte. To naredite vsaj enkrat na teden.
     
    Oljno proteinska dieta za boljše zdravje – recept po dr. Johanni Budwig
     
    1. Laneno olje s skuto
    – 1. skodelica ekološke skute (z malo maščobe 1-2 %, priporočamo kozjo skuto ali mladi sir)
    – 3-6 žlic lanenega olja Rapunzel OXYGUARD®
    – 1-3 žlice sveže mletih lanenih semen Rapunzel (olje hranite na temnem, v hladilniku in ga pred uporabo dobro pretresite); po želji lahko dodate sveže zmleto ekološko laneno seme Rapunzel
     
    Pripravek uživamo po malem preko dneva. Najboljše je, da si ga pripravljajo sproti. Sestavine dobro premešajte, najbolje v mešalniku. Laneno olje se mora dobro pomešati s skuto, da postanejo omega 3 maščobne kisline vodotopne v krvi. Žveplo v skuti tako doseže vsako celico v telesu in poskrbi za pravilno izmenjavo kisika in drugih snovi. Pozitvno žveplovodikovo skupino najdemo tudi v aminokislinah metionin in cistein. Ta kombinacija je aktivna in učinkovita samo, če njenega delovanja ne uničimo s hrano, ki vsebuje transmaščobne kisline (margarina, piškoti in pecivo z vsebnostjo margarine) in hrane, termično obdelane v mikrovalovni pečici.
     
    2. Oleolux ― kokosova maščoba s česnom in čebulo
    – 250 g ekološke kokosove maščobe Rapunzel
    – 1 ekološke čebule
    – 10 strokov ekološkega česna
    – 125 ml ekološkega lanenega olja Rapunzel
     
    Čebulo nasekljamo na koščke in prepražimo na kokosovi maščobi, segreti na 100º C. Pražimo približno 15 minut, dodamo 10 strokov česna in pražimo še tri minute. Precedimo, stisnemo maščobo skozi sito in ohladimo. Nato dodamo 125 ml hladnega lanenega olja. To mešanico hranimo v hladilniku in dodajamo različnim jedem ali pa si jo namaženo na kruh.

  • Kokosovo olje hladno stiskano bio 400 g
    4,99 

    “Kokosovo olje je eno od živil, ki ga lahko zaradi svojih izjemnih pozitivnih učinkov in kombinacije maščobnih kislin uvrstimo med super živila. Vsebuje zdrave maščobe, ki jih spreminja v energijo, zato ne redi in ne vsebuje nevarnih trans maščob. Je eden najbogatejših virov nasičenih maščobnih kislin, saj jih vsebuje skoraj 90 %.
     
    Priporočamo vam, da ga uporabljate za jutranje grgranje v ustih. To naredite, ko ste še tešči. Jušno žlico ali dve kakovostnega hladno stiskanega olja žvkljajte v ustih 15 do 20 minut. Ker je takšno olje polno bakterij in strupov, ga izpljunete, nato pa usta dobro splaknite s čistim limoninim sokom in zobe oščetkajte. To naredite vsaj enkrat na teden.
     
    Oljno proteinska dieta za boljše zdravje – recept po dr. Johanni Budwig
     
    1. Laneno olje s skuto
    – 1. skodelica ekološke skute (z malo maščobe 1-2 %, priporočamo kozjo skuto ali mladi sir)
    – 3-6 žlic lanenega olja Rapunzel OXYGUARD®
    – 1-3 žlice sveže mletih lanenih semen Rapunzel (olje hranite na temnem, v hladilniku in ga pred uporabo dobro pretresite); po želji lahko dodate sveže zmleto ekološko laneno seme Rapunzel
     
    Pripravek uživamo po malem preko dneva. Najboljše je, da si ga pripravljajo sproti. Sestavine dobro premešajte, najbolje v mešalniku. Laneno olje se mora dobro pomešati s skuto, da postanejo omega 3 maščobne kisline vodotopne v krvi. Žveplo v skuti tako doseže vsako celico v telesu in poskrbi za pravilno izmenjavo kisika in drugih snovi. Pozitvno žveplovodikovo skupino najdemo tudi v aminokislinah metionin in cistein. Ta kombinacija je aktivna in učinkovita samo, če njenega delovanja ne uničimo s hrano, ki vsebuje transmaščobne kisline (margarina, piškoti in pecivo z vsebnostjo margarine) in hrane, termično obdelane v mikrovalovni pečici.
     
    2. Oleolux ― kokosova maščoba s česnom in čebulo
    – 250 g ekološke kokosove maščobe Rapunzel
    – 1 ekološke čebule
    – 10 strokov ekološkega česna
    – 125 ml ekološkega lanenega olja Rapunzel
     
    Čebulo nasekljamo na koščke in prepražimo na kokosovi maščobi, segreti na 100º C. Pražimo približno 15 minut, dodamo 10 strokov česna in pražimo še tri minute. Precedimo, stisnemo maščobo skozi sito in ohladimo. Nato dodamo 125 ml hladnega lanenega olja. To mešanico hranimo v hladilniku in dodajamo različnim jedem ali pa si jo namaženo na kruh.