Bio Konopljino olje 250 ml – Oxiguard®

11,99 

Olje konoplje je bilo cenjeno že v starih časih zaradi svojega dragocenega prispevka k zdravju. Bogato je z maščobnimi kislinami omega 3 in omega 6. Rastlina konoplje (Cannabis sativa) je doma v Srednji Aziji.
 
Za pridelavo dragocenega konopljinega olja Oxyguard Rapunzel uporablja semena brez vsebnosti THC-ja (tetrahidrokanabinola) iz ekološke pridelave.  Med vsemi olji ima konopljino največji delež esencialnih maščobnih kislin, ki so bistvenega pomena za ljudi. Posebej visoka vsebnost 3-polinenasičenih linolenske kisline (18,4 g na 100 g olja) naredi to konopljino olje posebno in neprecenljivo jedilno olje.
 
Olje OXYGUARD® je pridobljeno s posebnim patentiranim postopkom OXYGUARD®, ki občutljive, večkrat nasičene maščobne kisline optimalno ščiti pred svetlobo, kisikom in toploto. Stiskanje se izvaja v odsotnosti kisika in samo v manjših količinah, da nastane čim manj toplote in ostane temperatura pod 40° Celzija. Nato olje pazljivo filtrirajo in napolnijo v steklenice, seveda v zatemnjeni atmosferi brez kisika. Temna steklenica in karton dodatno ščitita občutljivo olje pred oksidacijo. Semena so skrbno zbrana s senzoričnim testiranjem, so odlične kakovosti in imajo aromatičen okus.

 

Olje se uporablja za vse solate in hladne jedi (omake, testenine, v jogurtu, skuti in z žiti). Ima svoje značilen okus in posebno noto ter je dragocen prispevek k zdravi prehrani. Še posebej okusen je na rukoli s praženimi sončničnimi semeni.

Ni na zalogi

Primerjaj
Kategoriji: ,

Opis

Sestavine: 100 % hladno stiskano konopljino olje iz ekološke pridelave
Uporabno: najmanj do datuma označenega na embalaži ob strani. Po odprtju olje hranite v škatli in hladilniku
Proizvaja: Rapunzel
Kontrolira: DE-ÖKO-006, kmetijstvo Avstrije

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Bio Konopljino olje 250 ml – Oxiguard®”