Bio Laneno olje 250 ml – Oxiguard®

6,99 

Lan je ena najbolj zdravilnih rastlin na svetu. Izjemno bogat je z esencialnimi maščobnimi kislinami omega 3 in vsebuje veliko mineralov in vitaminov.


Rapunzel laneno olje OXYGUARD® iz zlatih lanenih semen je zaradi maščobnih kislin najbolj dragoceno jedilno olje za prehrano ljudi. To olje vsebuje izjemno visoke koncentracije (53 %) omega 3 in omega 6 maščobnih kislin (16 %). Olje OXYGUARD® je pridobljeno s posebnim patentiranim postopkom OXYGUARD®, ki občutljive, večkrat nasičene maščobne kisline optimalno ščiti pred svetlobo, kisikom in toploto. Stiskanje se izvaja v odsotnosti kisika in samo v manjših količinah, da nastane čim manj toplote in ostane temperatura pod 40° Celzija. Nato olje pazljivo filtrirajo in napolnijo v steklenice, seveda v zatemnjeni atmosferi brez kisika. Temna steklenica in karton dodatno ščitita občutljivo olje pred oksidacijo. Semena so skrbno zbrana s senzoričnim testiranjem, so odlične kakovosti in imajo aromatičen okus.


Olja nikoli ne segrevajte! Primeren je za solate, v kombinaciji s skuto, lahko ga zmešamo z žiti ali pa ga pijte samega. Že 1 žlica lanenega olje pokrije dnevne potrebe alfa-linolenske kisline. Laneno olje še posebej priporočamo vegetarijancem in veganom. Olje pred uporabo dobro pretresite in shranite na temnem in hladnem prostoru. Svetloba je velik sovražnik tega dragocenega olja, ker pride na zraku do reakcije maščobnih kislin s kisikom.


Recept po dr. Johanni Budwig za boljše zdravje ― oljno proteinska dieta

  1. Laneno olje s skuto

1 skodelica ekološke skute (z malo maščobe 1-2 %, priporočamo kozjo skuto ali mladi sir)
3-6 žlic lanenega olja Rapunzel OXYGUARD®
1-3 žlice sveže mletih lanenih semen Rapunzel (olje hranite na temnem, v hladilniku in ga pred uporabo dobro pretresite); po želji lahko dodate sveže zmleto ekološko laneno seme Rapunzel


Bolniki z kroničnimi in »neozdravljivimi boleznimi« naj uživajo ta pripravek po malem preko dneva. Najboljse je, da si ga pripravljajo sproti. Sestavine dobro premešajte, najbolje v mešalniku. Laneno olje se mora dobro pomešati s skuto, da postanejo omega 3 maščobne kisline vodotopne v krvi. Žveplo v skuti tako doseže vsako celico v telesu in poskrbi za pravilno izmenjavo kisika in drugih snovi. Pozitvno žveplovodikovo skupino najdemo tudi v aminokislinah metionin in cistein. Ta kombinacija je aktivna in učinkovita samo, če njenega delovanja ne uničimo s hrano, ki vsebuje transmaščobne kisline (margarina, piškoti in pecivo z vsebnostjo margarine) in hrane, termično obdelane v mikrovalovni pečici.


Ni na zalogi

Primerjaj

Opis

Sestavine: 100 % hladno stisnjeno laneno olje iz ekološke pridelave
Uporabno: najmanj do datuma označenega na embalaži. Hranite na temnem in hladnem. Po odprtju porabite v 8 tednih.
Kontrolira: DE-ÖKO-006, kmetijstvo izven EU
Proizvaja: Rapunzel

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Bio Laneno olje 250 ml – Oxiguard®”