Bio laneno seme, 500 g

2,89 

Lan je izjemno bogat z esencialnimi maščobnimi kislinami omega 3 in vsebuje veliko mineralov in vitaminov. Semena so skrbno zbrana s senzoričnim testiranjem, so odlične kakovosti in imajo aromatičen okus.
 
Dober vir kakovostnih maščobnih kislin so v mlinčku zmleta lanena semena. Pomembno je, da se v mlinčku ne pregrejejo, zato nikoli naenkrat ne meljite več kot nekaj žličk semen. Pri pregrevanju semena oksidirajo. Ena jušna žlica olja je enakovredna 3-4 žlicam zmletih semen. Ker je izkoristek manjši, je bolje dodati še več semen.
 
Recept po dr. Johanni Budwig za boljše zdravje ― oljno proteinska dieta
 
Laneno olje s skuto
1 skodelica ekološke skute (z malo maščobe 1-2 %, priporočamo kozjo skuto ali mladi sir)
3-6 žlic lanenega olja Rapunzel OXYGUARD®
1-3 žlice sveže mletih lanenih semen Rapunzel (olje hranite na temnem, v hladilniku in ga pred uporabo dobro pretresite)
 
Bolniki z kroničnimi in »neozdravljivimi boleznimi« naj uživajo ta pripravek po malem preko dneva. Najboljše je, da si ga pripravljajo sproti. Sestavine dobro premešajte, najbolje v mešalniku. Laneno olje se mora dobro pomešati s skuto, da postanejo omega 3 maščobne kisline vodotopne v krvi. Žveplo v skuti tako doseže vsako celico v telesu in poskrbi za pravilno izmenjavo kisika in drugih snovi. Pozitvno žveplovodikovo skupino najdemo tudi v aminokislinah metionin in cistein. Ta kombinacija je aktivna in učinkovita samo, če njenega delovanja ne uničimo s hrano, ki vsebuje transmaščobne kisline (margarina, piškoti in pecivo z vsebnostjo margarine) in hrane, termično obdelane v mikrovalovni pečici.

Ni na zalogi

Primerjaj
Kategoriji: ,

Opis

PREHRANSKO DOPOLNILO
Sestavine: 100 % rjavo laneno seme iz ekološke pridelave
Uporabno: najmanj do datuma označenega na etiketi zadaj. Lahko vsebuje sledi glutena. Po odprtju hranite v dobro zaprti stekleni posodi na hladnem in temnem
Kontrolira: DE-ÖKO-006, kmetijstvo Madžarske
Proizvaja: Rapunzel

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Bio laneno seme, 500 g”