Epsom sol 965 mg, 60 kapsul

13,60 

Prehransko dopolnilo
 
Epsom sol ali grenka sol je naravna mineralna spojina, sestavljena iz magnezija in sulfata, zato se imenuje tudi magnezijev sulfat. Ime je dobila po zdravilnih solnih izvirih iz kraja Epsom v Surreyju (Anglija), kjer je bila tudi odkrita. Skozi leta je zelo dobro dokumentirana zlasti zaradi svojih zdravilnih učinkovin in vpliva na dobro počutje in je v pomoč telesu, pri gospodinjskih opravilih in vrtnarjenju.
 
Prehransko dopolnilo
Magnezij ima vrsto vlog v telesu. Ta pomaga pri uravnavanju encimov, ki omogočajo različne funkcije v telesu. Medtem ko so kosti in zobje močno odvisni od kalcija za ohranitev svoje strukture in moči, absorpcijo kalcija okrepimo z magnezijem. Pomaga tudi pri uravnavanju srčnega utripa in ravni krvnega tlaka, sulfati pa pomagajo izboljšati absorpcijo hranilnih snovi.
 
Epsom sol kot odvajalo
Magnezijev sulfat poveča količino vode v črevesju in s tem odpravlja in lajša zaprtje. Ta izdelek običajno omogoči gibanje črevesja v roku 30 minut do 6 ur po uporabi.
 
Opozorilo: Pred uporabo magnezijevega sulfata lahko opravite test, da bi zmanjšali svoj strah in tveganje alergijskih reakcij ali hipermagnezemije.
 
Test: Začnite z eno kapsulo in opazujete reakcijo. Naslednji dan vzemite 5 kapsul in nato 10 in tako naprej, dokler ne dobite driske. Ta izdelek običajno omogoči gibanje črevesja v pol do 6 ur s povečanjem vode v črevesju.
 
Neželeni učinki: Če vam je slabo, bruhate ali ste šibki, je to lahko znak hipermagnezemije. V tem primeru prekinite uživanje grenke soli, pokličite zdravnika ali pojdite na urgenco. Popijte veliko vode in pomagajte telesu, da izloči odvečni magnezij. V primeru prevelikega odmerjanja poiščite zdravniško pomoč.
 
Ne uživajte Epsom soli, če:
* ste mlajši od 6 let, noseči ali dojite,
* imate obolenja ledvic,
* imate z magnezijem omejeno prehrano,
* bolečine v trebuhu ali pa vam je slabo ali bruhate,
 
Ne jemljite drugih zdravil 4 ure pred ali po jemanju tega izdelka in samo po pogovoru z zdravnikom. Izdelka ne uživajte dlje kot en teden. Ta izdelek uporabljajte v primeru občasnega zaprtja in ne v primeru kroničnega stanja.

Ni na zalogi

Primerjaj

Opis

EPSOM SOL, 959 mg, 60 KAPSUL
Prehransko dopolnilo

UPORABA: Za čiščenje jeter natančno upoštevajte navodila. Za enkratno čiščenje jeter potrebujete 4 dele po 15 kapsul Epsom soli.
SESTAVINE: magnezijev sulfat, želatina
ROK UPORABE: odtisnjen na originalni etiketi
OPOZORILO: Če trpite za ledvično insuficienco, se pred uporabo posvetujte z zdravnikom. Ne prekoračite predpisane dnevne količine. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo prehrano. Hranite izven dosega otrok, v suhem in hladnem prostoru.
DOBAVLJA: Dr. Clark Zentrum
DISTRIBUCIJA: Karkansana d.o.o.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Epsom sol 965 mg, 60 kapsul”