View: 12 24 ALL
 • Out of Stock
  Bio konopljina moka, 250 g
  2,99 

  Konoplja velja za eno najbolj hranljivih živil na svetu, je super živilo in predstavlja popoln vir beljakovin, vlaknin in mineralov v sledeh. Je odličen vir polinenansičenih maščobnih kislin, ki so bistvenega pomena za zdravje ljudi.

  Primerna je za kuhanje in peko. Uporablja se kot dodatek pri kuhanju in peki. Ima prijetno aromo, zato jo uporabljajte v napitkih, kosmičih, jogurtu ali skuti, za peko, zgoščevanje juh in omak, v zelenjavnih in žitnih jedeh in k osnovni moki za za peko kruha in peciva.

 • Out of Stock
  Bio Konopljino olje 250 ml – Oxiguard®
  11,99 

  Olje konoplje je bilo cenjeno že v starih časih zaradi svojega dragocenega prispevka k zdravju. Bogato je z maščobnimi kislinami omega 3 in omega 6. Rastlina konoplje (Cannabis sativa) je doma v Srednji Aziji.
   
  Za pridelavo dragocenega konopljinega olja Oxyguard Rapunzel uporablja semena brez vsebnosti THC-ja (tetrahidrokanabinola) iz ekološke pridelave.  Med vsemi olji ima konopljino največji delež esencialnih maščobnih kislin, ki so bistvenega pomena za ljudi. Posebej visoka vsebnost 3-polinenasičenih linolenske kisline (18,4 g na 100 g olja) naredi to konopljino olje posebno in neprecenljivo jedilno olje.
   
  Olje OXYGUARD® je pridobljeno s posebnim patentiranim postopkom OXYGUARD®, ki občutljive, večkrat nasičene maščobne kisline optimalno ščiti pred svetlobo, kisikom in toploto. Stiskanje se izvaja v odsotnosti kisika in samo v manjših količinah, da nastane čim manj toplote in ostane temperatura pod 40° Celzija. Nato olje pazljivo filtrirajo in napolnijo v steklenice, seveda v zatemnjeni atmosferi brez kisika. Temna steklenica in karton dodatno ščitita občutljivo olje pred oksidacijo. Semena so skrbno zbrana s senzoričnim testiranjem, so odlične kakovosti in imajo aromatičen okus.

   

  Olje se uporablja za vse solate in hladne jedi (omake, testenine, v jogurtu, skuti in z žiti). Ima svoje značilen okus in posebno noto ter je dragocen prispevek k zdravi prehrani. Še posebej okusen je na rukoli s praženimi sončničnimi semeni.

 • Out of Stock
  Bio lanena moka, 250 g
  2,99 

  Lan je ena najbolj zdravilnih rastlin na svetu. Izjemno bogat je z esencialnimi maščobnimi kislinami omega 3 in vsebuje veliko mineralov in vitaminov. Laneno moko zaužijte z veliko tekočine, dozirajte zmerno. Semena so skrbno zbrana s senzoričnim testiranjem, so odlične kakovosti in imajo aromatičen okus.

  Uporablja se kot dodatek k vsakodnevni prehrani pri proteinskih in sadnih napitkih, v kosmičih, jogurtu ali skuti, za peko, zgoščevanje juh in omak, palačinke in zelenjavne ali žitne jedi in k osnovni moki za za peko kruha in peciva.

 • Out of Stock
  Bio Laneno olje 250 ml – Oxiguard®
  6,99 

  Lan je ena najbolj zdravilnih rastlin na svetu. Izjemno bogat je z esencialnimi maščobnimi kislinami omega 3 in vsebuje veliko mineralov in vitaminov.


  Rapunzel laneno olje OXYGUARD® iz zlatih lanenih semen je zaradi maščobnih kislin najbolj dragoceno jedilno olje za prehrano ljudi. To olje vsebuje izjemno visoke koncentracije (53 %) omega 3 in omega 6 maščobnih kislin (16 %). Olje OXYGUARD® je pridobljeno s posebnim patentiranim postopkom OXYGUARD®, ki občutljive, večkrat nasičene maščobne kisline optimalno ščiti pred svetlobo, kisikom in toploto. Stiskanje se izvaja v odsotnosti kisika in samo v manjših količinah, da nastane čim manj toplote in ostane temperatura pod 40° Celzija. Nato olje pazljivo filtrirajo in napolnijo v steklenice, seveda v zatemnjeni atmosferi brez kisika. Temna steklenica in karton dodatno ščitita občutljivo olje pred oksidacijo. Semena so skrbno zbrana s senzoričnim testiranjem, so odlične kakovosti in imajo aromatičen okus.


  Olja nikoli ne segrevajte! Primeren je za solate, v kombinaciji s skuto, lahko ga zmešamo z žiti ali pa ga pijte samega. Že 1 žlica lanenega olje pokrije dnevne potrebe alfa-linolenske kisline. Laneno olje še posebej priporočamo vegetarijancem in veganom. Olje pred uporabo dobro pretresite in shranite na temnem in hladnem prostoru. Svetloba je velik sovražnik tega dragocenega olja, ker pride na zraku do reakcije maščobnih kislin s kisikom.


  Recept po dr. Johanni Budwig za boljše zdravje ― oljno proteinska dieta

  1. Laneno olje s skuto

  1 skodelica ekološke skute (z malo maščobe 1-2 %, priporočamo kozjo skuto ali mladi sir)
  3-6 žlic lanenega olja Rapunzel OXYGUARD®
  1-3 žlice sveže mletih lanenih semen Rapunzel (olje hranite na temnem, v hladilniku in ga pred uporabo dobro pretresite); po želji lahko dodate sveže zmleto ekološko laneno seme Rapunzel


  Bolniki z kroničnimi in »neozdravljivimi boleznimi« naj uživajo ta pripravek po malem preko dneva. Najboljse je, da si ga pripravljajo sproti. Sestavine dobro premešajte, najbolje v mešalniku. Laneno olje se mora dobro pomešati s skuto, da postanejo omega 3 maščobne kisline vodotopne v krvi. Žveplo v skuti tako doseže vsako celico v telesu in poskrbi za pravilno izmenjavo kisika in drugih snovi. Pozitvno žveplovodikovo skupino najdemo tudi v aminokislinah metionin in cistein. Ta kombinacija je aktivna in učinkovita samo, če njenega delovanja ne uničimo s hrano, ki vsebuje transmaščobne kisline (margarina, piškoti in pecivo z vsebnostjo margarine) in hrane, termično obdelane v mikrovalovni pečici.


 • Out of Stock
  Bio laneno seme, 500 g
  2,89 

  Lan je izjemno bogat z esencialnimi maščobnimi kislinami omega 3 in vsebuje veliko mineralov in vitaminov. Semena so skrbno zbrana s senzoričnim testiranjem, so odlične kakovosti in imajo aromatičen okus.
   
  Dober vir kakovostnih maščobnih kislin so v mlinčku zmleta lanena semena. Pomembno je, da se v mlinčku ne pregrejejo, zato nikoli naenkrat ne meljite več kot nekaj žličk semen. Pri pregrevanju semena oksidirajo. Ena jušna žlica olja je enakovredna 3-4 žlicam zmletih semen. Ker je izkoristek manjši, je bolje dodati še več semen.
   
  Recept po dr. Johanni Budwig za boljše zdravje ― oljno proteinska dieta
   
  Laneno olje s skuto
  1 skodelica ekološke skute (z malo maščobe 1-2 %, priporočamo kozjo skuto ali mladi sir)
  3-6 žlic lanenega olja Rapunzel OXYGUARD®
  1-3 žlice sveže mletih lanenih semen Rapunzel (olje hranite na temnem, v hladilniku in ga pred uporabo dobro pretresite)
   
  Bolniki z kroničnimi in »neozdravljivimi boleznimi« naj uživajo ta pripravek po malem preko dneva. Najboljše je, da si ga pripravljajo sproti. Sestavine dobro premešajte, najbolje v mešalniku. Laneno olje se mora dobro pomešati s skuto, da postanejo omega 3 maščobne kisline vodotopne v krvi. Žveplo v skuti tako doseže vsako celico v telesu in poskrbi za pravilno izmenjavo kisika in drugih snovi. Pozitvno žveplovodikovo skupino najdemo tudi v aminokislinah metionin in cistein. Ta kombinacija je aktivna in učinkovita samo, če njenega delovanja ne uničimo s hrano, ki vsebuje transmaščobne kisline (margarina, piškoti in pecivo z vsebnostjo margarine) in hrane, termično obdelane v mikrovalovni pečici.

 • Out of Stock
  Kokosovo olje hladno stiskano bio 200 g
  2,99 

  “Kokosovo olje je eno od živil, ki ga lahko zaradi svojih izjemnih pozitivnih učinkov in kombinacije maščobnih kislin uvrstimo med super živila. Vsebuje zdrave maščobe, ki jih spreminja v energijo, zato ne redi in ne vsebuje nevarnih trans maščob. Je eden najbogatejših virov nasičenih maščobnih kislin, saj jih vsebuje skoraj 90 %.
   
  Priporočamo vam, da ga uporabljate za jutranje grgranje v ustih. To naredite, ko ste še tešči. Jušno žlico ali dve kakovostnega hladno stiskanega olja žvkljajte v ustih 15 do 20 minut. Ker je takšno olje polno bakterij in strupov, ga izpljunete, nato pa usta dobro splaknite s čistim limoninim sokom in zobe oščetkajte. To naredite vsaj enkrat na teden.
   
  Oljno proteinska dieta za boljše zdravje – recept po dr. Johanni Budwig
   
  1. Laneno olje s skuto
  – 1. skodelica ekološke skute (z malo maščobe 1-2 %, priporočamo kozjo skuto ali mladi sir)
  – 3-6 žlic lanenega olja Rapunzel OXYGUARD®
  – 1-3 žlice sveže mletih lanenih semen Rapunzel (olje hranite na temnem, v hladilniku in ga pred uporabo dobro pretresite); po želji lahko dodate sveže zmleto ekološko laneno seme Rapunzel
   
  Pripravek uživamo po malem preko dneva. Najboljše je, da si ga pripravljajo sproti. Sestavine dobro premešajte, najbolje v mešalniku. Laneno olje se mora dobro pomešati s skuto, da postanejo omega 3 maščobne kisline vodotopne v krvi. Žveplo v skuti tako doseže vsako celico v telesu in poskrbi za pravilno izmenjavo kisika in drugih snovi. Pozitvno žveplovodikovo skupino najdemo tudi v aminokislinah metionin in cistein. Ta kombinacija je aktivna in učinkovita samo, če njenega delovanja ne uničimo s hrano, ki vsebuje transmaščobne kisline (margarina, piškoti in pecivo z vsebnostjo margarine) in hrane, termično obdelane v mikrovalovni pečici.
   
  2. Oleolux ― kokosova maščoba s česnom in čebulo
  – 250 g ekološke kokosove maščobe Rapunzel
  – 1 ekološke čebule
  – 10 strokov ekološkega česna
  – 125 ml ekološkega lanenega olja Rapunzel
   
  Čebulo nasekljamo na koščke in prepražimo na kokosovi maščobi, segreti na 100º C. Pražimo približno 15 minut, dodamo 10 strokov česna in pražimo še tri minute. Precedimo, stisnemo maščobo skozi sito in ohladimo. Nato dodamo 125 ml hladnega lanenega olja. To mešanico hranimo v hladilniku in dodajamo različnim jedem ali pa si jo namaženo na kruh.

 • Out of Stock
  Timijanov med bio, 400 ml
  11,49 

  Timijanov med je pridobljen iz timijanovih cvetov (Thymus capitatus)
   
  Senzorične značilnosti: Odlikuje ga značilna jantarjeva barva z intenzivno cvetno in pikantno aromo. Ima rahlo kisel okus, zaradi česar ta medu ni za vsak okus. Ima visoko vsebnost fruktoze, encimov in kislosti. Ima zelo nizko vsebnost vode, zato je zelo gost.
   
  Lastnosti: Lajša težave v zgornjem raspiratornem predelu, je močen antioksidant in krepi imunski sistem. Učinkovit je pri okužbam sečil in vnetju pljuč. Je odlično sredstvo proti kašlju, astmi, bronhitisu in prehladu zaradi svojih balzamičnih in izkašljevalnih lastnosti.
   
  Timijanov med je poznan tudi v kulinariki. Sladokusci ga obožujejo na francoskem toastu ali v palačinkah, čudovito aromo daje sadnim in zeliščnim čajem in je zelo dobro nadomestilo za namizni sladkor.

 • Out of Stock
  Kokosovo olje hladno stiskano bio 400 g
  4,99 

  “Kokosovo olje je eno od živil, ki ga lahko zaradi svojih izjemnih pozitivnih učinkov in kombinacije maščobnih kislin uvrstimo med super živila. Vsebuje zdrave maščobe, ki jih spreminja v energijo, zato ne redi in ne vsebuje nevarnih trans maščob. Je eden najbogatejših virov nasičenih maščobnih kislin, saj jih vsebuje skoraj 90 %.
   
  Priporočamo vam, da ga uporabljate za jutranje grgranje v ustih. To naredite, ko ste še tešči. Jušno žlico ali dve kakovostnega hladno stiskanega olja žvkljajte v ustih 15 do 20 minut. Ker je takšno olje polno bakterij in strupov, ga izpljunete, nato pa usta dobro splaknite s čistim limoninim sokom in zobe oščetkajte. To naredite vsaj enkrat na teden.
   
  Oljno proteinska dieta za boljše zdravje – recept po dr. Johanni Budwig
   
  1. Laneno olje s skuto
  – 1. skodelica ekološke skute (z malo maščobe 1-2 %, priporočamo kozjo skuto ali mladi sir)
  – 3-6 žlic lanenega olja Rapunzel OXYGUARD®
  – 1-3 žlice sveže mletih lanenih semen Rapunzel (olje hranite na temnem, v hladilniku in ga pred uporabo dobro pretresite); po želji lahko dodate sveže zmleto ekološko laneno seme Rapunzel
   
  Pripravek uživamo po malem preko dneva. Najboljše je, da si ga pripravljajo sproti. Sestavine dobro premešajte, najbolje v mešalniku. Laneno olje se mora dobro pomešati s skuto, da postanejo omega 3 maščobne kisline vodotopne v krvi. Žveplo v skuti tako doseže vsako celico v telesu in poskrbi za pravilno izmenjavo kisika in drugih snovi. Pozitvno žveplovodikovo skupino najdemo tudi v aminokislinah metionin in cistein. Ta kombinacija je aktivna in učinkovita samo, če njenega delovanja ne uničimo s hrano, ki vsebuje transmaščobne kisline (margarina, piškoti in pecivo z vsebnostjo margarine) in hrane, termično obdelane v mikrovalovni pečici.
   
  2. Oleolux ― kokosova maščoba s česnom in čebulo
  – 250 g ekološke kokosove maščobe Rapunzel
  – 1 ekološke čebule
  – 10 strokov ekološkega česna
  – 125 ml ekološkega lanenega olja Rapunzel
   
  Čebulo nasekljamo na koščke in prepražimo na kokosovi maščobi, segreti na 100º C. Pražimo približno 15 minut, dodamo 10 strokov česna in pražimo še tri minute. Precedimo, stisnemo maščobo skozi sito in ohladimo. Nato dodamo 125 ml hladnega lanenega olja. To mešanico hranimo v hladilniku in dodajamo različnim jedem ali pa si jo namaženo na kruh.